marți, 22 mai 2012

Șuba


Este un fel de salată rusească (Șuba), dar pe care o poți face după dorința și starea ta. Contează ce ai prin frigider și cât de ofticată ești pentru că ai mânca ceva deosebit și nu găsești nimic din ce ai păpa. Înfurie-te și fă salata din tot ce vrei tu! Este foarte bună și cu 1-2 pulpe de pui fierte și tăiate bucățele, ceva pește prăjit rămas, pește fiert, carne de vită etc.


Eu am avut: 4 cartofi fierți în coajă (răciți și rași), o bucată de macrou afumat, 2 morcovi rași pe răzătoarea mică, 2 cepe uscate, tocate mărunt (poți să le toci și julien, după cum ai dantura), 2 ouă fierte (tari), un gălbenuș crud, 2 lingurițe muștar, 2 linguri smântână, ulei pentru maioneză, o gulie rasă normal, mărar și pătrunjel pentru fason, sare și piper. Faci așa: prepari o maioneză (poți pune câte gălbenușuri vrei și poți renunța la smântână) pe care o faci după gustul tău. Pui zeamă de lămâie peste bucățelele de pește și amesteci cu ceapa. Ungi cu puțină maioneză platoul (farfuria), presari cartofi rași, presari uniform bucățelele de pește cu ceapă, ungi cu maioneză, pui morcov ras, ungi cu maioneză, presari cartofi, ungi cu maioneză, razi un ou, ungi cu maioneză și-i dai formă, presari morcov și ultimul ou, apoi îi faci față cu verdeață. O servești după 2-3 ore, ca să se cuprindă gusturile.

Este o salată grozavă pentru că poți pregăti cât îți trebuie și cu ce vrei. Este minunată și cu sfeclă roșie murată. Eu o mai prepar din cartofi, pui fiert și o salată pe care o fac toamna, din gogoșari, maioneză de muștar, ceapă și morcov. E bestială! Merge mai ales când ai musafiri și nu știi ce să pregătești. Na! Te-am băgat la treabă! Sunt sigură că tu nu-ți faci probleme cu chestia asta! Pupici!

Niciun comentariu: