duminică, 8 martie 2009

De 8 Martie, vă urez Satisfacţii culinare deosebite!


Pentru că e 8 Martie, ofer unei domnişoare o reţetă care s-o ajute să prepare o "raritate" autohtonă.
Ingrediente: 10 grămăjoare de urzici, 2 cepe, 3 linguri de ulei, o lingură făină, sare, 5 căţei de usturoi. Începem: pune-ţi nişte mânuşi pentru gospodine. Pune urzicile într-un vas cu apă, pentru 3 ore, ca să se înmoaie praful, toacă ceapa, pisează usturoiul. Pune apă la clocotit într-o oală. Spală urzicile în mai multe ape. Preparare: Scurge bine urzicile şi pune-le în apa clocotită, la foc potrivit. Scoate spuma des. Când sunt fierte, strecori, păstrezi zeama şi urzicile le dai la răcit. Toci ceapa fin şi o pui la înăbuşit cu un praf de sare, în ulei, într-o cratiţă. Dai prin maşină, urzicile şi le pui peste ceapă apoi, făina şi puţină sare. Adaugi zeamă, amestecând bine, până se face ca o ciulama. Pui usturoiul pisat şi dai la cuptor, la foc potrivit, 20 minute. Vei reuşi! La mulţi ani!

Niciun comentariu: